Bouzoukispace – The Benevolent Society of Eleftheriani 100 Year Anniversary

BouzoukiSpace

Performing with Yianni Papastefanou and Orchestra The Benevolent Society of Eleftheriani 100 Year Anniversary –  
“The Sagamore” on Lake George Bolton Landing, New York.
November 25th, 2017

Guest star from Greece was George Velissaris!!

#Wedding #GreekWedding #GreekBand #party #bouzouki #YianniPapastefanou #makisnik #Bouzoukispace

 

Πεντακόσιοι και πλέον Ελευθέριανοι από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά συμμετείχαν στο εορταστικό τριήμερο για την 100ετηρίδα του Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας.

Οι εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα στο «The Sagamore Resort» στην πόλη Bolton Landing της κομητείας «Warren County» της Νέας Υόρκης, ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Στις εκδηλώσεις παρέστη πολυμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας «Η Αγία Παρασκευή» με επικεφαλής την πρόεδρο Κατερίνα Χαραλαμποπούλου, καθώς επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά Κώστας Κατσάνος και άλλα στελέχη της Ομοσπονδίας και εκπρόσωποι των ρουμελιώτικων συλλόγων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σερέτης τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όσο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Παράλληλα, ευχαρίστησε τα στελέχη και τα μέλη για την αγάπη τους για τον Σύλλογο και την οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Ντίνο Σιαμά.

«Χωρίς τη βοήθεια και την υποστήριξή τους θα ήταν αδύνατο να διοργανώσουμε τριήμερο εκδηλώσεων σε ένα από καλύτερα ξενοδοχεία στο Απστέιτ της Νέας Υόρκης. Για να είμαι ειλικρινής προ δύο ετών όταν αρχίσαμε τις προετοιμασίες υπολογίζαμε να έρθουν 350 Ελευθεριανίτες. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι θα είχαμε πεντακόσια άτομα», επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν και άλλοι που ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν υπήρχαν πλέον θέσεις.
Ο πρώην πρόεδρος Αλέξανδρος Μπαρμπαγιάννης μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων τονίζοντας ότι «οι εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία». Μάλιστα, απέδωσε την επιτυχία στο γεγονός ότι η νεότερη γενιά των Ελευθεριανιτών της Αμερικής έδωσε το δυναμικό παρών.

Ο Ντίνος Σιαμάς, ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής ανέφερε ότι «στις εκδηλώσεις συμμετείχαν 105 παιδιά κάτω των 13 ετών και 125 έφηβοι και νέοι επαγγελματίες» και ότι η παρουσία τους εξέπεμψε αισιόδοξα μηνύματα για τον δεύτερο πλέον αιώνα.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου τιμήθηκαν οι Ξενοφώντας Νικολόπουλος, Γεώργιος Σιαμάς και ο αείμνηστος Χαρίλαος Παπαγιάννης σε ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά τους στον Σύλλογο και στην Ελευθέριανη Ναυπακτίας.
Το βραβείο του Χαρίλαου Παπαπαγιάννη παρέλαβε ο γιος του Φώτιος Παπαγιάννης.
Παράλληλα, απένειμαν υποτροφίες συνολικής αξίας $11.000 σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές.

Αμέσως μετά ακολούθησε το ρουμελιώτικο ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Γιάννη Παπαστεφάνου και τους Ελενα Παναγή, τον Γιώργο Βελησάριο και τον Κώστα Τριανταφύλλου στο κλαρίνο.

Ο Αλέξανδρος Μπαρμπαγιάννης μας πληροφόρησε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 100ετηρίδα ξεκίνησαν το καλοκαίρι με την πολιτιστική εβδομάδα που διοργάνωσαν στην Ελευθέριανη και το μεγάλο αντάμωμα στο οποίο συμμετείχαν χίλια και πλέον άτομα.

 

Παρακατω βλεπουμε ενα παλιο βιντεο απο το χορο των Ελευθεριανιτών στις 15 Νοεμβριου 2014

Source

{loadposition gallery5}

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top